Geschiedenis

 

Al vroeg zit de liefde voor honden er bij Alice in. Geboren en getogen in Groningen groeide ze op tussen de enorme Sint Bernards en New Foundlanders van haar oom en tante. Als kind was ze dè uitlaatservice van de buurt. Iedere hond in de straat werd meegenomen op lange wandelingen, wat haar band met honden nog verder versterkte.  

Nadat haar studie was afgerond en haar baan het toeliet is ze in 1996 gaan werken voor het dierenasiel in Zuidwolde. In die acht jaar heeft ze honderden honden door haar handen gehad met de meest uiteenlopende problemen. Ze heeft het altijd als een uitdaging gezien om ook de meest gedragsgestoorde exemplaren weer in het gareel te krijgen.

 

Met die ervaring heeft Alice meegeholpen een zeer resultaat gerichte trainingsmethode te ontwikkelen, die ze jarenlang in de praktijk heeft gebracht. Eerst via aan het dierenasiel gelieerde hondenschool, maar toen de vraag naar individuele begeleiding groter werd, is ze in 2004 haar eigen hondenschool in Winsum (GR) gestart.

Door een verhuizing naar Friesland moesten haar werkzaamheden voor een periode even anders geordend worden. Inmiddels is ze alweer jaren actief o.a. als: 

 

  • afdelingsinspecteur bij de Dierenbescherming Friesland;

  • ze werkt samen met de dierenpolitie; 

  • preventiemedewerker voor diverse instanties;

  • adviseur van de gemeente Leeuwarden;

  • initiatiefneemster van diverse werkgroepen met als doel: een betere regelgeving m.b.t. het hondenbeleid in diverse dorpen en steden.

 

Vanuit al deze werkzaamheden heeft ze haar eigen adviesbureau invulling gegeven. Alice geeft nu advies en begeleiding op het gebied van honden en alles wat daarbij komt kijken.