Wandelen met de Wolfkeeper University

Om mezelf op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van honden, neem ik met regelmaat deel aan diverse workshops en evenementen. Zo nu en dan loop ik een dagje mee met andere professionals en lees me helemaal suf in allerlei nieuwe literatuur. Deze zaterdagochtend maar weer eens de frisse buitenlucht opgezocht bij de Nederlandse Boxerclub Kringgroep Wognum. En dan sta je om 9.00 ' s morgens met je voeten in het natte gras op een trainingsveld aan de A7. Brrrr.. mijn manier van trainen is dan toch net effe luxer. Interessant om van gedachten te wisselen met instructeurs die jarenlange ervaring hebben op het gebied van gedrags- en gehoorzaamheidstraining en IPO. Hoewel ze wel iets met de moderne tijd meegaan, blijven ze toch nog steeds trouw aan hun eigen manier van trainen.

Na een ochtendje trainingsveld rij ik door naar Alphen aan de Rijn voor een pack walk onder leiding van Toriano Sanzone van de Wolfkeeper University in Amerika. We beginnen met doggy yoga en dat staat wel haaks op het strakke appèlwerk van vanmorgen. Ook de daarop volgende gestructureerde wandeling met in dit geval aangelijnde honden is een totaal andere aanpak. Andere aanpak of niet, ik vind het bijzonder inspirerend om te zien hoe diverse instructeurs werken en iedereen met zijn of haar hond omgaat. Het maakt gelijk duidelijk hoe mensen in het leven staan, wat voor band ze hebben met hun hond en vooral wie open staat voor verandering. Het gedrag van je hond is toch ten dele een afspiegeling van jezelf en als jezelf niet openstaat voor verandering dan zul je geen verandering krijgen...

Kiwi popsicle
Sydney en Niyo hebben het naar hun zin.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts