Workshop puzzelen voor honden


IMG_3197.jpg

Hersenwerk, snuffelspel, puzzelen..

Ja.. de gemiddelde hondentraining van tegenwoordig is veel omvattend.

Waar men vroeger enkel de commando's zit, af en blijf aangeboden kreeg, op een grasveldje om de hoek, doet de uitstraling van veel moderne hondenscholen niet meer onder bij een gemiddeld kinderdagverblijf. De verscheidenheid aan materialen waar gebruik van word gemaakt is groot, kleurrijk en uiterst goed overna gedacht. Want waarom zou je ook niet gebruik maken van leuke materialen waarmee je je cursisten en hun honden uitdaagt om net even anders aan het werk te gaan dan dat ze gewent zijn. Niet alleen de klim en beloopbare materialen doen het goed, voor de balans en coördinatie van honden, maar zeker ook het kleine materiaal om ze aan te zetten tot probleemoplossend denken. Honden worden hiermee gestimuleerd en uitgedaagd om zelfstandig na te denken en hun neus te gebruiken. Hierdoor worden ze zich bewuster van hun omgeving, groeit hun zelfvertrouwen en neemt ook hun zelfbeheersing toe. Om steeds weer nieuwe ideeën op te doen bezoek ik graag workshops op dit gebied. Zo ook op deze zondagmiddag. Diny Doedel, een collega van de Dierenbescherming, was mede organisator van deze leuke en leerzame middag. Op het terrein van de Fugelhelling in Drachten werden er diverse hondenpuzzels gepresenteerd en uitgeprobeerd.

IMG_3200.JPG

Featured Posts
Recent Posts