Top Dog Athletic Event

Ter voorbereiding op mijn project "De Hond De Baas" ben ik me aan het verdiepen in een aantal specifieke hondenrassen. Vandaag te gast geweest bij het Top Dog Athletic Event in Almere, georganiseerd door de Pit Bull Club Nederland. Bijzonder interessant om te zien hoe de verschillende rasverenigingen zo hun eigen manier hebben om, op een verantwoorde wijze, actief met hun honden bezig te zijn. Vandaag getuige geweest van een aantal mooie sportieve prestaties en ik kan niet anders zeggen dan dat het best indrukwekkend is om naar te kijken.

De honden moeten uit eigen beweging de diverse onderdelen: Wall Climb, Treatmill race en sleetje race doorlopen en mogen enkel vocaal aangemoedigd worden door de eigenaar. Zodra een hond laat zien dat hij of zij niet geïnteresseerd is en/of het fysiek niet meer aan kan dan is het einde onderdeel. Daar zijn de keurmeesters bijzonder strikt in. Vandaag enkel enthousiaste deelnemers gezien welke zichtbaar plezier in hun sport hadden.

Featured Posts
Recent Posts